paidi-emvolio

Εμβόλια: Η φιλοσοφία

ΕΠΕΙΔΗ Η ΣΩΣΤΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ.

Αιτία: οι ολοένα αυξανόμενες απορίες για τα εμβόλια.

Αφορμή: ο ολοένα επεκτεινόμενος αντιεμβολιακός πόλεμος.

Χρειάστηκε να διαβάσω πάρα πολλά blogs, και όχι μόνο, μέχρι να καταλήξω πώς θα σας παρουσιάσω από το ταπεινό μου μετερίζι μια απόλυτα τεκμηριωμένη, κατά το δυνατόν, άποψη για τα εμβόλια. Κάτι τέτοιο δεν εξαντλείται σε ένα και μόνο άρθρο, γι αυτό θα μου επιτρέψετε μια μικρή αλληλουχία άρθρων για τα εμβόλια. Διάβασα, όχι φυσικά για να μάθω τα εμβόλια, αλλά για να πληροφορηθώ από πρώτο χέρι τον τρομερό τους αντίλογο.  Καλό και σωστό για τον ευσυνείδητο επιστήμονα είναι, πιστεύω, να ενημερώνεται διαρκώς και να θέτει διαρκώς σε μελέτη  τα ζητήματα που τον αφορούν και να τα παιδεύει με αμφισβήτηση ερευνώντας προσεκτικά και χρησιμοποιώντας τις γνώσεις του για να ξεκαθαρίζει τα πράγματα πρώτα για τον ίδιο και μετά και για όλους τους άλλους. Είναι αλήθεια ότι τρόμαξα πραγματικά ακόμα κι εγώ μελετώντας τα όσα γράφονται και διαδίδονται κατά των εμβολίων. Συγχωρείστε μου το »ακόμα κι εγώ», δεν είναι εγωιστικό, απλά, από όλη την παιδιατρική, τα εμβόλια είναι το αγαπημένο μου θέμα και το έχω διδαχθεί και διαβάσει πάρα πολύ καλά. Αυτό, βέβαια, δε με κάνει να έχω παρωπίδες και ποτέ δε δέχομαι αβασάνιστα ό,τι θα μου σερβίρουν σαν πληροφορία στο πιάτο οι εταιρείες για το κάθε εμβόλιο, παλιό και καινούργιο. Μετά από τόσα χρόνια εμπειρία και γνώση, αλλοίμονο αν δεν είμαι σε θέση να διαβάσω πίσω από τις λέξεις και τις βαρύγδουπες δηλώσεις!

Εδώ, στο βαρύγδουπο, είναι που κολλάει και ο πόλεμος κατά των εμβολίων.  Γιατί, λοιπόν, υπάρχουν τα εμβόλια; Τα χρειαζόμαστε ή είναι άχρηστα για μας; Ή, μήπως, ακόμα χειρότερα, είναι επικίνδυνα για μας και τα παιδιά μας;

Όταν ήμουν φοιτήτρια, έμαθα πως τα εμβόλια είναι ένα μικρό θαύμα προσφοράς και αλληλεγγύης για τον άνθρωπο. Ναι, αυτά τα γρουσούζικα εμβόλια, που, όταν ήμουνα μικρούλα, με είχαν κάνει νούμερο ένα δακτυλοδεικτούμενο εχθρό του τότε ΠΙΚΠΑ Θεσσαλονίκης, όπου με τίποτα δεν τους καθόμουνα να με εμβολιάσουν και σήκωνα το ΠΙΚΠΑ της Ικτίνου στο πόδι! Ναι, που, αν τελικά είχα κάνει και το αντικοκκυτικό, δε θα περνούσα στα δεκαεφτά κοκκύτη κι ούτε θα είχα πρόβλημα με το φάρυγγα, το λάρυγγα και τους βρόγχους στα μετέπειτα χρόνια και, φυσικά, δε θα είχα χάσει την πενταήμερη εκδρομή του σχολείου, όπου όχι μόνο δεν πήγα, αλλά αναγκάστηκα να λέω και ψέμματα διασπείροντας τα μικρόβιά μου στην τάξη, γιατί ήμουνα στην τελευταία τάξη ένα βήμα πριν τις πανελλήνιες εξετάσεις και η πιθανότητα απουσιών δεν υπήρχε για μένα. Βέβαια, εγώ ξέρω τι πέρασα να βήχω σα γαιδούρι και να τρέχω από γιατρό σε γιατρό αδιάγνωστη επί τρεις μήνες!

Επί πέντε χρόνια κατόπιν, ούσα αγροτική ιατρός, εμβολίαζα σύμφωνα με το ενδεικνυόμενο πρόγραμμα εμβολιασμού όλα τα μωράκια και παιδάκια της δικαιοδοσίας μου, αλλά και τα δικά μου παιδιά φυσικά. Δεν είδα, δεν άκουσα, δε διαπίστωσα, έστω έμμεσα, κάτι το τόσο πολύ κακό που να προκάλεσε ένα από τα εμβόλια αυτά σε έστω ένα από αυτά τα παιδιά. Πυρετό ναι, πρήξιμο-κοκκίνισμα ναι, κακουχία ναι, κάποιες φορές σε κάποια παιδιά,  αλλά ώς εδώ.

Κατά την άσκηση της ειδικότητάς μου επί τέσσερα χρόνια στην Α Παιδιατρική Πανεπιστημιακή Κλινική στη Θεσσαλονίκη, είχα την τιμή και τη χαρά να διδαχθώ την παιδοανοσολογία, άρα και τα εμβόλια,  από ένα αστέρι, την καθηγήτρια-δασκάλα-παιδίατρο-κυρία Φλωρεντία Κανακούδη, μια γυναίκα που αφιέρωσε τη ζωή της στην έρευνα της παιδοανοσολογίας και στη διάγνωση και θεραπεία αμέτρητων περιστατικών. Η καθηγήτριά μου ποτέ δε μας συμβούλευσε να κάνουμε εμβόλια στα παιδιά του κόσμου προτιμώντας συγκεκριμένο σκεύασμα συγκεκριμένης εταιρείας. Μας έμαθε, όμως, πόσο σωστός, χρήσιμος και ωφέλιμος είναι ο εμβολιασμός.

Τα εμβόλια έχουν ένα και μόνο βασικό σκοπό: την εξόντωση των ασθενειών, που ταλαιπωρούν ή απειλούν τους ανθρώπους και τη σωτηρία εκατομμυρίων ανθρώπων από το μικρότερο δεινό, που είναι η συνήθης συμπτωματολογία μιας παιδικής ασθένειας, μέχρι το μεγαλύτερο, που είναι οι ανεπανόρθωτες βλάβες σώματος και πνεύματος, άρα και ψυχής, ώς το θάνατο. Αυτό δε ουδόλως αποτελεί υπερβολή, αλλά είναι έτσι ακριβώς. Με αυτόν τον μπούσουλα οι ερευνητές έφτασαν στην παρασκευή του πρώτου εμβολίου και με τον ίδιο ακριβώς συνεχίζουν να ερευνούν και να ετοιμάζουν για μας εμβόλια που βαδίζουν πάνω στα ίδια ακριβώς χνάρια. Εννοείται ότι πρώτα-πρώτα έγιναν εμβόλια βαρύτατων θανατηφόρων ασθενειών, όπως η ευλογιά και σιγά-σιγά η διφθερίτιδα, ο τέτανος, ο κοκκύτης, η πολιομυελίτιδα. Εννοείται ότι ο επιστήμονας-ερευνητής παρέδωσε τη σκυτάλη από παππού σε εγγονό[δεν εννοώ τη συγγένεια], εννοείται ότι η φιλοσοφία δεν αλλάζει, δε συμβιβάζεται, αλλά προχωρεί και σε λιγότερο επικίνδυνες νόσους για την ίδια τη ζωή, αλλά αναμφίβολα επικίνδυνες ωστόσο!

Με απορία και θλίψη μεγάλη διάβασα σχεδόν σε όλες τις ομοιοπαθητικές δηλώσεις-απόψεις ότι οι γιατροί της κλασσικής ιατρικής είμαστε έρμαια, κουτά ανθρωπάκια, συμφεροντολόγοι του κερατά! Θα σας πω: κάποιοι από εμάς είναι, αλλά μόνο κάποιοι! Η μεγάλη πλειοψηφία των παιδιάτρων είμαστε ανόητοι, αθεράπευτοι ιδεολόγοι! Και πώς μπορεί να γίνει αλλιώς; Όταν έχουμε να κάνουμε με τα παιδιά του κόσμου, αλλά και με τα δικά μας παιδιά; Αποκλειστικό μας μέλημα και αδιάκοπη φροντίδα η προάσπιση της καλής τους υγείας! Διάβασα έκπληκτη ότι με τα εμβόλια εκούσια ή ακούσια, επειδή , είπαμε είμαστε ή χαζοί ή φιλοχρήματοι, βάζουμε στον οργανισμό των παιδιών μας ουσίες που επίτηδες υπάρχουν εκεί για να καταστρέφουν παιδιά ή να διαιωνίζουν τις αρρώστιες! Πόσο μ…..ς πρέπει να είναι κάποιος για να ισχυρίζεται στα σοβαρά κάτι τέτοιο! Δηλαδή, οι εταιρείες, που θέλουν την καταστροφή του κόσμου, κατά τους εν λόγω ισχυρισμούς, βρίσκουν και πληρώνουν επιστήμονες επί σειρά δεκαετιών, οι οποίοι με τη σειρά τους κάνουν τα αδύνατα δυνατά να φτιάξουν καταστροφόρα εμβόλια, στη συνέχεια αυτοί τα δίνουν στα αμόρφωτα-αδύναμα-συμφεροντολόγα γιατρουδάκια κι αυτά τα κάνουν στα παιδιά του κόσμου! Ρε παιδιά της ομοιοπαθητικής, κουνηθείτε λιγάκι, βγείτε έξω από το matrix, γιατί σας πειράζει πολύ! Κι αν είναι όπως τα λέτε, μετά την έξοδό σας δε θα υπάρχει πια κόσμος! Τον κατέστρεψαν τα εμβόλια! Ωραίο θέμα για ταινία, ε;

Φυσικά και δεν είναι οι εταιρείες φιλανθρωπικά ιδρύματα, αλλά, μήπως σας πέρασε καθόλου από το μυαλό,κύριοι ομοιοπαθητικοί,  ότι, περισσότερο από την καταστροφή, τους συμφέρει η σωτηρία; Μήπως, αν τα βάλουμε κάτω, βγάζουν χρήματα ενισχύοντας την έρευνα για την παρασκευή όλο και καλύτερων, και ασφαλώς ακριβότερων εμβολίων; Γιατί τα » γιατρουδάκια» έτσι κι αλλιώς την επίσκεψή τους με ή χωρίς εμβόλιο θα την πάρουν! Και δε θα τους κλαίνε και τα πιτσιρικάκια, αλλά μόνο θα τους χαμογελούν!

Κι όλα αυτά που οι ομοιοπαθητικοί πάλι λένε για τις αρρώστιες; Σύμφωνα με τους ομοιοπαθητικούς όλες τις αρρώστιες τις κάνουν τα εμβόλια: από το κρυολόγημα μέχρι το σύνδρομο της Κίνας! Είναι δυνατόν ας πούμε να ισχυρίζεται κάποιος σοβαρός άνθρωπος ότι το εμβόλιο για τον κοκκύτη φέρνει ουρολοίμωξη ή ότι το εμβόλιο για τον τέτανο φταίει για τον κάλο στο δεξί πόδι; Γιατί σε αυτά τα υψίπεδα ανάγονται οι βαρύγδουπες δηλώσεις των ομοιοπαθητικών! Που δε δίνουν χημικά! Αλλά, δίνουν φάρμακα. Αλλά, φάρμακα με τη σέσουλα! Και ασταμάτητα! Που δεν κάνουν »καταστρεπτικά» εμβόλια φαρμακευτικών εταιρειών, αλλά, υψηλότατα αμειβόμενοι, δίνουν φάρμακα υψηλοτάτου κόστους και που κάνουν συνέχεια αναφορά στα χαρτάκια οδηγιών των εμβολίων και στις ανεπιθύμητες παρενέργειες, αλλά δεν έχουν ούτε ένα αντίστοιχο φύλλο οδηγιών επάνω στα πανομοιότυπα κουτάκια τους με τα βοτανοφόρα φάρμακα!

Ξέρω πόσο στενοχωρώ κάποιους με τα λεγόμενά μου, ίσως και κάποιους φίλους, αλλά, άλλο είναι να αμβισβητώ και να ερευνώ και άλλο να λασπολογώ! Άλλο είναι να έχω μερικούς ανεμβολίαστους μέσα σε μια τεράστια πανανθρώπινη κοινότητα εμβολιασμένων και άλλο να τους αφήσω όλους ανεμβολίαστους! Εκεί διαπράττω το έγκλημα, εκεί μου αξίζει και τιμωρία! Ο φανατισμός φέρνει υστερία! Και η υστερία φέρνει φόβο! Και τα παιδιά σας, σκεφτείτε το λίγο, εσείς που πιστέψατε στην καταστρεπτικότητα των εμβολίων, μήπως είναι παραμελημένα ανεμβολίαστα ή μήπως κάποια στιγμή στο γυμνάσιο ή στο λύκειο, που θα μάθουν βιολογία, σας τοποθετήσουν ενώπιον των ευθυνών σας, γιατί αποφασίσατε για λογαριασμό τους κόντρα στη λογική, αλλά απόλυτα εναρμονισμένοι με την υστερία και το φόβο!

Link στο iator: http://www.iator.gr/2014/02/18/emvolia-filosofia/